Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ny utbildningsform under förhandling

Snart kan hotell- och restaurangbranschen få ett nytt avtal för eftergymnasial färdigutbildning på arbetsplatserna. I förra veckan växlade HRF och Visita yrkanden.

Publicerad 22 april 2014
inlinebild
Malin Ackholt, avtalssekreterare för HRF. Foto: Jann Lipka/HRF

– Vi står en bit i från varandra, så kan man säga. Men det är egentligen inget konstigt, säger Malin Ackholt, HRF:s avtalssekreterare.  
Avtalet som ska diskuteras gäller så kallad eftergymnasial färdigutbildning, en möjlighet för unga att under en begränsad tid vara anställda och finslipa sina kunskaper samtidigt som man får handledning.
– Det ska bara omfatta dem som har gått en branschutbildning på gymnasiet. Ingen annan. Vi ser detta som en möjlighet för dem att komma in på arbetsmarknaden, säger Malin Ackholt.

Ett av Hotell- och restaurangfackets krav är att de som handleder ungdomarna ska få ersättning för det. Ett annat är att den eftergymnasiala färdigutbildningen måste påbörjas i nära anslutning till studenten. 
– Vi anser att det inte ska gå att börja färdighetsträna tre år efter studenten, säger Malin Ackholt.

På torsdag träffas HRF och Visita för förhandling.

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.