Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Nu ska det bli svårare att knarka på krogen

Mer vakter, tätare polisbesök och utbildning ska få bort knarket från några av Stockholms inneställen.

Publicerad 27 november 2002

Ägarna till ett 20-tal populära nattklubbar har diskuterat det oroande läget med narkotika på Stockholms krogar med Stadprojektet och Citypolisens Krogkommision.
Tillsammans ska de ta krafttag mot knarket på krogen, genom att utbilda ordningsvakter, förändra krogmiljön på exempelvis toaletter så det blir svårare att ta droger, ha tätare besök av poliser på krogen, informera om att det är olagligt, och stärka samarbetet mellan krogen och myndigheten.
Studier visar att det förekommer mycket knark på krogarna både bland gäster och personal. Sextio procent (60 %) av de kroganställda i Stockholm säger att de någon gång använt narkotika. 446 kroganställda har sett narkotikapåverkade gäster på krogen det senaste halvåret. Nästan hälften har sett någon ta narkotika inne på krogen. Knark förekommer på alla typer av krogar men oftare på trendiga nattklubbar med sena öppettider. De vanligaste drogerna är kokain, amfetamin och ecstasy. Och kopplingen mellan narkotika, vapen och kriminella är tydlig.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.