Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Mycket arbete och glädje väntar på er”

- Dessa är dagar att minnas med glädje och värme, sa HRF:s förbundsordförande Ella Niia när hon i dag inledde Hotell- och restaurangfackets 27:e ordinarie kongress.

Publicerad 7 november 2014
”Mycket arbete och glädje väntar på er”
Ella Niia inledningstalar på förbundets kongress. Foto: Stig Hammarstedt

100 ombud från hela landet, samt förbundsstyrelsen och inbjudna gäster samlades i dag i Visby för HRF:s fyra dagar långa kongress.
– Det är mycket arbete och mycket glädje som väntar på er under dessa dagar. Ni har fått förtroendet att företräda medlemmarna och fatta beslut som går in i framtiden, sa Ella Niia i sitt inledningstal.

Gäster från de nordiska, europeiska och internationella facken var på plats liksom representanter från Socialdemokraterna: Ylva Thörn, Kommunals tidigare ordförande och numera socialdemokratisk biträdande partisekreterare, samt riksdagsledamoten och HRF:aren Helen Pettersson

Ella Niia påpekade vikten av facklig internationell solidaritet och påminde i sitt tal om insamlingen till fackförbundet Team, Tourism Employees Association of Maldives, i Maldiverna. Det ekonomiska stödet från kongressen ska gå till fackligt aktiva som blir avskedade på grund av sitt engagemang.

HRF:s stora medlemstapp under den borgerliga regeringen var ett annat ämne som berördes. Ella Niia riktade ett särskilt tack till HRF:s controller Rolf Jerling som genom goda finansiella placeringar stärkt förbundets ekonomi trots mindre intäkter på grund av färre medlemmar.
Det borgerliga regeringen fick sig också en känga angående försämringarna på arbetsmarknaden under de år som högern styrde landet. Framför allt är visstiderna ett av de största problemen, sa Ella Niia.
– Tur att även den borgerliga regeringen var anställda på visstid, sa Ella Niia och fick applåder från kongressdeltagarna.
Med en socialdemokratisk statsminister som tar arbetslivsfrågor och fackliga frågor på allvar kommer vi se skillnad, menade HRF:s förbundsordförande.

Ella Niia påpekade att arbetsgivarna i dag är omättliga på flexibilitet och att det är facket som ska motverka det hungriga gapet. Hon påpekade att HRF, som fyllde 96 i år, det senaste året sett en positiv medlemsutveckling.
– Förbundet har blivit en organiserande organisation och en kamporganisation. Vi ser att det resulterat i nya medlemmar och nya klubbar på arbetsplatserna. Schysta villkor ska gälla även vår bransch, vi ska jobba för att skapa de goda villkoren för våra medlemmar, sa Ella Niia.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här