Nyheter Kongress 2014
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Fortsätt engagera människor”

En stark och fri fackföreningsrörelse är förutsättningen för att vanliga löntagare ska kunna ta plats, sa statsminister Stefan Löfven när han på söndagen talade på Hotell- och restaurangfackets kongress.

Publicerad 9 november 2014
”Fortsätt engagera människor”
- Fackligt engagemang kan vara nyckeln till förändringar i ens liv. Fråga mig, jag vet, sa Stefan Löfven. Foto: Stig Hammarstedt

– Förutom mitt eget gamla fackförbund är det HRF som ligger mig närmast hjärtat, sa Stefan Löfven, som gjorde sitt första kongressbesök som statsminister hos HRF i Visby.
Han berättade om hur han använder appen Schysta villkor för att hitta en restaurang. 
– Ni visar att man kan använda ny teknik för att stärka krav på kollektivavtal. Min uppmaning till er är: fortsätt att hitta nya sätt att engagera människor.

Stefan Löfven vill att murar mellan grupper i samhället ska plockas ner.
– Vi måste i arbetslivet öka jämställdheten, motverka rasism och sexuella trakasserier. Då behöver vi stöd av en stark fackföreningsrörelse. Finns inte en stark och fri fackföreningsrörelse har vanliga löntagare svårt att ta plats.

Han tog även upp osäkra anställningar i sitt tal på Wisby Strand.
– Ingen ska behöva sova med mobilen under kudden och inordna sig i de mest absurda sms-anställningar. Detta är något som inte bara drabbar unga. Missbruket av visstidsanställningar som staplas på varandra måste stoppas.

Stefan Löfven lyfte fram besöksnäringen som en framtidsbransch. 
– Redan i dag motsvarar besöksnäringen dubbla värdet på stålexporten.
Sverige kom på fjärde plats i reseguiden Lonely Planets lista över länder som människor ville besöka under 2014, sa Stefan Löfven.
– Sverige har otroligt mycket att erbjuda och till attraktionskraften hör människorna som lagar maten och skapar den goda stämningen, ni och era medlemmar är en anledning till att människor uppskattar att resa hit.

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.