Hon är bäst av 16 000 anställda. Nyligen utsågs Maria Persson på Quality Hotel Winn i Göteborg till årets medarbetare inom Choice-koncernen.
Grattis!
– Tack!
Hur firade du?
– Vi firade direkt efteråt med skumpa på hotellrummet.
Blev du förvånad?
– Ja, jag hade ingen aning om att min chef hade nominerat mig. Jag visste ingenting förrän Petter sade mitt namn på scenen.
Marias bästa jobbtips
- Prova allt och ge det en ärlig chans. Ju mer kompetens du har, desto bättre.
- Var ärlig. Säg ”jag vet inte, jag kan inte, hjälp mig” när det behövs. Det är jätteviktigt.
- Se lösningar i stället för problem.
- Säg ifrån om något inte känns rätt. Tänk på att du skapar din egen arbetsmiljö.
Vad gör dig till en så uppskattad anställd?
– Jag har en enorm vilja och engagemang. Jag brinner för min arbetsplats, jag vill att vi ska lyckas. Men jag är inte den som alltid håller med, utan ifrågasätter och tar reda på varför vi gör på ett visst sätt. Jag vågar ta plats och kämpa.
Priset var 50 000 kronor. Vad ska du göra med pengarna?
– Ingen aning. Det blir väl någon semester kanske. Något roligt i alla fall, jag tänker inte betala räkningar för pengarna.
Har du alltid vetat att det var det här du skulle jobba med?
– Jag har alltid vetat att jag vill jobba med service. Jag gillar människorna. Det är speciellt att jobba i hotell- och restaurangbranschen, man är ett team som jobbar tillsammans. Mina kollegor är väldigt viktiga för mig.
I nomineringen står att du vill bli pensionär ihop med dina kollegor. Men du är ju bara 33?
– Så är det. På vårt hotell är det många som har jobbat länge. Det är ett väldigt unikt ställe och det beror mycket på personalgruppen. Även om de river hotellet så vill jag jobba med de här kollegorna.