Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Många har fått sämre arbetsmiljö

Många anställda tycker att deras arbetsmiljö har försämrats. Hotell- och restauranganställda tillhör de som upplever sin arbetsmiljö som allra sämst, visar en ny undersökning.

Publicerad 20 mars 2014

Det är organisationen Sveriges Företagshälsor som ligger bakom rapporten Jobbhälsobarometern 2013, där runt 4 500 anställda intervjuats om sin arbetsmiljö. Resultatet skiljer sig markant mellan olika yrkesgrupper. Mest nöjda är anställda inom byggbranschen samt informations- och kommunikationssektorn, medan anställda inom skolan samt hotell- och restaurang är mest kritiska till sin arbetsmiljö.

Resultatet visar även en försämring jämfört med tidigare år. Framför allt är det fler kvinnor som upplever att arbetssituationen blivit sämre det senaste året. Kvinnor är generellt mer kritiska till sin fysiska och psykiska arbetsmiljö än män. 

Undersökningen visar också ett tydligt samband mellan hög lön och bra arbetsmiljö. Däremot syns inga samband mellan utbildningsnivå och hur man upplever sitt jobb. Anställda med enbart grundskola i bagaget har samma siffror som de med universitets- eller högskoleutbildning.
– Personer med exempelvis universitetsutbildning upplever den fysiska och psykiska arbetsmiljön sammantaget lika bra eller dålig som de med högst grundskoleutbildning säger Lars Hjalmarson, som är vd för Sveriges Företagshälsor.

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här