Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Många bowlingbanor livsfarliga

Arbetsmiljöverkets jakt efter farliga kägelmaskiner på bowlinghallar har gett resultat. Nu börjar rapporterna om farliga maskiner strömma in från inspektörer runt om i landet. I Skaraborg blev samtliga hallar underkända.

Publicerad 11 november 2011

Det var efter en rad otäcka olyckor på utländska bowlinghallar som Arbetsmiljöverket beslutade sig för att granska säkerheten på de svenska hallarna. Inspektionerna inleddes i maj, och nu är delar av resultatet klart. Hittills har majoriteten av de granskade hallarna underkänts.

Det är framför allt kägelmaskinerna som innebär risker för personalen, konstaterar Arbetsmiljöverket. Verket kräver nu att bowlinghallar i bland annat hela Skaraborg, samt i kommunerna Höganäs, Nybro, Hässleholm, Täby och Ängelholm utrustar sina maskiner med skydd. Kostnaden för att säkra kägelmaskinerna är relativt hög, mellan 20 000 och 40 000 kronor per bana.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här