Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Man åtalad för hotellbrand

En man i 30-årsåldern åtalades i fredags för att ha tänt eld på hotell Statt i Eskilstuna. Branden ödelade hela hotellet och ställde hela personalen utan arbete.

Publicerad 15 september 2009

I slutet av februari totalförstördes hotell Statt i Eskilstuna i en brand. Polisen konstaterade snabbt att branden var anlagd, och i april greps en misstänkt man. I fredags åtalades han i Eskilstuna tingsrätt för grov mordbrand.

Enligt åtalet syns mannen på filmer från övervakningskameror i närheten av hotellet, och hans DNA finns på bensinindränkta kläder som hittats i en soptunna i området. Själv nekar den åtalade till brott.

Drygt 110 gäster fanns på hotell Statt när branden utbröt. Fem personer rökskadades, men ingen fick bestående men. Skadorna på hotellet var dock så omfattande att samtliga anställda, cirka 50 personer, varslades om uppsägning. Det är ännu inte klart om hotellet ska öppna igen, och vem som i så fall ska driva det.

Rättegången mot 30-åringen startar den 21 september.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.