Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Löfven blir jättebra”

Aldrig tidigare har en fackförbundsordförande från LO valts till partiordförande för Socialdemokraterna. I dag bryts den trenden när IF Metall-basen Stefan Löfven blir partiordförande för S.

Publicerad 27 januari 2012

– Med Stefan Löfven som S-ordförande kommer de fackliga frågorna, jobben och arbetsmarknaden stå i politikens centrum. Tråkigt bara att vi tappar Stefan från LO, säger HRF:s ordförande Ella Niia som också sitter i Socialdemokraternas partistyrelse.

Efter en minst sagt en händelserik vecka ska Socialdemokraternas partistyrelse välja Stefan Löfven till ny partiordförande i dag. Juholts avgång var tråkig men nödvändig, hans situation blev omöjlig när allt fokus låg på hans person, menar Niia. Och partiets verkställande utskott, VU, har gjort ett oerhört bra jobb under veckan som har gått, påpekar hon.
– Vad vi behöver är en person som kan formulera S-politik, och det får vi med Stefan. Han är kompetent, påläst, kunnig och dessutom en sympatisk person.

Stefan Löfven har kritiserats för att vara för kärnkraft och mot jämställdhetspotter i LO-samordningen. Den kritiken är inte rättvis, enligt Ella Niia.
– Stefan Löfven har kämpat för jämställda löner, men vi inom LO fick inte till en bra konstruktion för jämställdhetspotterna. Den uteslöt kvinnorna till exempel i IF Metall, säger Ella Niia.

Det har också lyfts fram att Löfven är inriktad på näringslivet och industrin. Men Ella Niia påpekar att Löfven även är insatt i servicesektorns frågor.
– Jag ser med tillförsikt på framtiden. I Stefan Löfven får vi en partiordförande som lyfter arbetsmarknadsfrågorna i stället för skattesänkningarna.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här