Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

LO valsatsar på jobb och välfärd

Full sysselsättning, tryggare arbetsliv och en utvecklad välfärd. Det är huvuddragen i LO:s valplattform, den första någonsin, som presenteras i dag på organisationens valkonferens.

Publicerad 6 februari 2014

I dag sparkar LO i gång sin valrörelse med en stor träff på Clarion Sign i Stockholm. Sammanlagt deltar runt 500 förtroendevalda LO-medlemmar, varav ett 30-tal från Hotell- och restaurangfacket. Det stora dragplåstret är LO:s första egna valplattform, en rad frågor som organisationen ska prioritera under de kommande åren, och då framför allt under riksdagsvalet i höst och valet till Europaparlamentet i vår.
– Det är en politisk plattform, med de frågor som är viktiga för LO-medlemmarna, det som man pratar om vid fikaborden, sade LO:s förste vice ordförande Tobias Baudin.  

I fokus ligger sysselsättning, arbetsliv och välfärd. På LO:s kravlista står bland annat en nollvision mot dödsolyckor i arbetslivet, rätt till heltid och en förändring av Lagen om anställningsskydd för att minska missbruket av visstidsanställningar. LO vill även höja taket och ersättningen i a-kassan samt införa en ungdomsgaranti som ger arbetslösa ungdomar hjälp till sysselsättning inom 90 dagar. Målet är att ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020, sade Tobias Baudin.
– Det ska handla om jobben. Vi vet att människors vilja till arbete är nationens främsta tillgång.

Fler av LO:s krav

  • Svenska kollektivavtal ska gälla för alla som arbetar i Sverige, oavsett var de anställda kommer ifrån.
  • Stoppa vinstdriften i välfärden. Vinstutdelningarna ska begränsas kraftigt.
  • Höjt tak i sjukförsäkringen. Utförsäkringsstopp införs.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här