Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Inte okej, Max”

Hamburgerkedjan Max varnar i ett brev personalen om att en valseger för (S) och (V) vore "katastrof" för branschen. Jenny Bengtsson, ordförande för HRF:s Stockholmsavdelning, uppmanar oroliga och kränkta medlemmar att höra av sig.

Publicerad 22 januari 2014

Varje månad går ett månadsbrev ut till hamburgerkedjan Max anställda. (Se båda breven i bildspelet här intill). Det senaste månadsbrevet avslutas med ett stycke om valåret: ”Om oppositionen (S+V) vinner valet vill de höja både restaurangmomsen och arbetsgivaravgiften för unga. Det vore en fullständig katastrof för oss och branschen och det kommer att få stora konsekvenser för vår tillväxt.”

Brevet har spridits på sociala medier och redan fått en hel del kritik.

Jenny Bengtsson
Jenny Bengtsson, ordförande
för HRF:s avdelning
Stockholm-Gotland.

Jenny Bengtsson, ordförande för HRF:s avdelning Stockholm-Gotland, är en av dem som är kritisk.
– Jag tycker inte att okej att utöva politiska påtryckningar mot sina anställda, som är i beroendeställning till arbetsgivaren.
Jenny Bengtsson har skrivit ett brev till de Max-anställda HRF-medlemmarna i avdelningen, ett brev som även kommer att sättas upp på Max-restaurangernas anslagstavlor i Stockholm under morgondagen.
I brevet uppmanar hon HRF:are som känner sig oroliga att ta kontakt med avdelningen.
– Om det jobbar politiskt aktiva från S och V på arbetsplatserna eller andra anställda som känner sig kränkta eller oroliga på något sätt, så är det bra om de hör av sig till oss.

Richard Bergfors, vd för Max, kommenterar månadsbrevet för Dagens Opinion:
– Jag bryr mig absolut inte om vad medarbetarna röstar på. Men för alla som gillar att jobba i restaurangbranschen och vill jobba kvar där är det den absolut viktigaste frågan som påverkar restaurangbranschen nu. Går de två förslagen igenom omkullkastar det hela branschen, tusentals jobb står på spel, det bromsar vår expansion.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.