Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

LO: Kvinnodominerade branscher ska gynnas i avtalsrörelsen

LO ska jobba för jämställda löner. Det beslutade representanter för LO:s 15 medlemsförbund idag. Satsningen innebär att HRF kan kräva högre löner åt sina medlemmar i avtalsrörelsen.

Publicerad 27 oktober 2006

Skillnaden mellan män och kvinnors löner är stora även inom LO-förbundens yrken. Det vill organisationen nu ändra på. Genom att kräva en jämställdhetspott som ger kvinnodominerade fackförbund större löneökning än de mansdominerade ska löneskillnaderna minskas.
– Det handlar inte om att kompensera utan om att börja rätta till felaktiga löner, säger Erland Olausson som är LO:s avtalsekreterare.

Jämställdhetspotten ska delas upp utöver de generella löneökningar som fackförbunden kommer att kräva för sina medlemmar i avtalsrörelsen nästa år. Pengarna fördelas sedan mellan de olika avtalsområdena i proportion till hur stor del av medlemmarna som är kvinnor med en lön under 20 000 kronor i månaden.

I Hotell- och restaurangfacket är det här en stor del av medlemmarna. Andra förbund, som till exempel industriförbundet IF Metall, kommer att få relativt lite av pengarna.
– Vi är väldigt glada att vi har tagit det är beslutet. Jämlika löner gynnar alla och vi har inget emot att kvinnodominerade förbund får lite mer i löneökning, säger IF Metalls ordförande Stefan Lövgren.

LO:s styrelse ska nu diskutera hur mycket pengar jämställdhetspotten ska innehålla. Den 6 november ska siffersättningen vara klar.

Fler artiklar om avtalsrörelsen här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
107
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här