Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Liggare har gett 4000 vita jobb

Lagen om personalliggare har gjort att allt fler i restaurangbranschen jobbar vitt. Skatteverket räknar med att 4 000 nya, vita arbetstillfällen skapats sedan lagen infördes.

Publicerad 7 november 2007

– Vår beräkning av de nya ?vita? arbetstillfällena grundar sig på ökningen av det redovisade underlaget för arbetsgivaravgifter, säger Conny Svensson på Skatteverket.

Hittills har verket kontrollerat drygt 27 000 personalliggare hos restauranger och frisörer. Och kontrollerna verkar ha haft effekt. Under årets första åtta månader ökade de rapporterade lönekostnaderna för den här typen av företag med 600 miljoner kronor. Det betyder runt 380 miljoner nya kronor i skatteintäkter till staten. Mest märks ökningen hos mindre arbetsgivare.
– Det är intressant att de anställda i restaurangbranschen får vita jobb i större utsträckning. Det är ju det vi vill, att den svarta arbetskraften ska bli vit, säger Conny Svensson.

Skatteverket har som mål att genomföra 30 000 kontroller på restauranger och frisörer innan året är slut.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här