Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Lägre arbetslöshet nästa år

De två kommande åren förbättras den svenska arbetsmarknaden avsevärt. Läget i hotell- och restaurangbranschen verkar dock inte förändras särskilt mycket, tror Ams.

Publicerad 9 juni 2010

I slutet av 2011 kommer den svenska arbetsmarknaden att ha återhämtat sig från den ekonomiska krisen, och arbetslösheten vara tillbaka på 9 procent. Det förutspår Arbetsförmedlingen i sin prognos för de kommande åren.

Även i hotell- och restaurangbranschen väntas antalet sysselsatta öka något, men inte alls lika mycket som i andra branscher. Anledningen till det är att många hotell- och restaurangarbetsgivare säger att de har tillräckligt med personal för att klara en ökande efterfrågan. På grund av den stora personalomsättningen i branschen, kommer det dock ändå att bli en hel del nyrekryteringar, tror Ams.

Sammanlagt väntas antalet sysselsatta i Sverige öka med 78 000 personer under de närmaste åren.

Fakta: Prognosen

Arbetsförmedlingens prognos bygger bland annat på intervjuer med cirka 12 000 privata arbetsgivare och arbetsgivare inom kommun och landsting.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här