Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Låg receptionsdisk kan ge hotell böter

Receptionspersonalen på Hotell Lappland i Lycksele jobbar vid en disk som är drygt 80 centimeter hög. Oacceptabelt, säger Arbetsmiljöverket och hotar med 75 000 kronor i vite om disken inte höjs.

Publicerad 2 september 2011

För ett år sedan upptäckte Arbetsmiljöverket en rad arbetsmiljöproblem på Hotell Lappland i Lycksele. Det gällde bland annat skriftliga rutiner för riskbedömning och bristande arbetsmiljökunskap hos cheferna.
Dessutom noterade inspektörerna att hotellets receptionsdisk endast var 82 centimeter hög. Detta skapade en obekväm arbetsställning för en del av personalen.

Efter inspektionen krävde verket att receptionsdisken skulle höjas och att receptionisterna skulle få höj- och sänkbara arbetsbord att ha bildskärmar på. På så sätt skulle de anställda kunna ställa in borden efter sin egen längd.

Arbetsmiljöverket anmärkte också på att hotellets städpersonal inte fått utbildning i ergonomiska arbetssätt. Ett krav var därför att hotellet skulle anlita en belastningsergonom eller företagshälsovård för att få hjälp med detta.   

Vid ett återbesök i maj i år visade det sig att inget på kravlistan hade åtgärdats. Nu har arbetsgivaren fått fram till den sista oktober på sig. Annars väntar 75 000 kronor i vite.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här