Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kvinna får ersättning för handikappsdiskriminering

Flera Stockholmskrogar vägrade släppa in den cp-skadade kvinnan. Nu har en av restaurangerna gått med på att ersätta henne för diskrimineringen.

Publicerad 11 juli 2006

Det var i november 2003 som den cp-skadade kvinnan blev nekad inträde på bland annat nattklubbarna Berns och Sturehof i Stockholm. Vakterna tyckte att hon uppträdde konstigt och berusat. Kvinnan, som inte hade druckit någon alkohol under kvällen, förklarade att hon har en medfödd cp-skada. Trots det vägrade vakterna fortfarande att släppa in henne.
Efteråt vände sig kvinnan till Handikappsombudsmannen, HO. I oktober 2004 stämde HO både Berns och Sturehof för diskriminering. Nu har Berns gått med på att betala 10 000 kronor till kvinnan som kompensation för att hon diskriminerades.
Stämningen mot restaurang Sturehof står dock fast. Det blir det första fallet om handikappsdiskriminering som HO driver till domstol. Förhandlingarna i målet börjar i höst.

Läs mer om krogdiskriminering:
Restaurang stäms för att ha stoppat gäst med rullator. Läs här>>
Handikappad kvinna portad – stämmer krogar för diskriminering. Läs här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här