Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Konkurserna fortsätter att öka

Den vikande konjunkturen börjar märkas bland landets hotell och restauranger. Årets branschkonkurser är nu 10 procent fler än under samma period 2007.

Publicerad 8 september 2008

Under augusti gick 35 hotell och restauranger omkull. Det är mer än dubbelt så många som under samma månad förra året. Hittills i år har 261 branschföretag begärts i konkurs. Det är 10 procent fler än samma period förra året.

Mest konkursutsatta är företagen i Västernorrlands län med Sundsvall som värsta ort. Även Uppsala län har många konkurser, medan företagen på Gotland och i Stockholms län klarar sig relativt bra.
? Stockholm och hela huvudstadslänet står ännu emot den stigande konkurstrenden, mycket tack vare en fortsatt bra utveckling för byggsektorn i regionen. Dessvärre ser Stockholmssiffran inte ut att hålla länge till. Konkurserna ökar redan kraftigt bland såväl privata tjänsteföretag som hotell och restauranger, och även för detaljhandeln har de senaste månaderna inneburit rejäla konkursuppgångar, säger Fredrik Polland på kreditupplysningsföretaget UC som har tagit fram statistiken.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här