Nyheter Kongress
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kongressen: ”Frige Estelle!”

I dag var omvärlden ämnet för HRF:s kongress. Bland annat bestämdes att förbundet ska verka för monarkins avskaffande och för att stoppa vinster i välfärden.

Publicerad 9 november 2014

Debatten om kungahusets varande lockade upp många i talarstolen.  
– Monarkin har aldrig någonsin gått arbetarklassens ärende. Som fackförbund vore det sjukt av oss att vilja behålla den. Vi måste avskaffa monarkin, sa Mattias Aspegren från avdelning Syd.
Ombudet Hanna Axelsson, också från avdelning Syd, menade att monarkin måste avskaffas inte minst för kungafamiljens egen skull.  
– Det spelar ingen roll hur många jobb hovet ger oss. Det är modernt slaveri. Frige Estelle!  

Några av talarna ansåg tvärtom att monarkin bör bevaras. En av dem var Dan Holmesland Lorenzen, ombud från avdelning Syd.     
– Kungen är bra reklamvärde. Det vi får överstiger det vi betalar. Kungahuset har samma reklamvärde som Ikea och Volvo. Sen var det faktiskt kungen som gav oss demokratin från början.

Kongressen gick dock på förbundsstyrelsens linje och biföll motionen. Kongressen röstade även för att förbundet ska verka för ett förbud mot vinstuttag i välfärden, detta mot förbundsstyrelsens vilja.

Det blev nej till motionen om att HRF ska arbeta för att Sverige ska gå ut ur EU.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här