Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kommunen stängde smutsig restaurang

En thairestaurang i Höganäs fick underkänt tre gånger i följd av kommunens livsmedelsinspektörer. Nu har kommunen stängt restaurangen. Risken för att gästerna ska bli sjuka är för stor, anser man.

Publicerad 12 april 2011

Livsmedelsinspektörerna kontrollerade restaurangen första gången i januari 2009, och konstaterade då en rad brister. Det handlade om smuts, undermåliga lokaler och dålig livsmedelshygien. Vid uppföljningen i oktober samma år hade saker och ting inte förbättrats. Inspektörerna ställde då krav på snabba åtgärder. Bland annat krävde kommunen att restaurangpersonalen skulle få utbildning i livsmedelshygien och att gästerna skulle sluta använda personalens toalett. Om detta inte skedde väntade 5 000 kronor i vite för restaurangens ägare, skriver HD.se.   

Hotet verkar dock inte ha hjälpt. I mars i år gjorde inspektörerna ännu en kontroll och fann att de flesta av bristerna fortfarande fanns kvar. Därför beslutade miljötillsynsnämnden i förra veckan att restaurangen ska stängas. Om restaurangen ändå har öppet kan ägaren få böta 50 000 kronor.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.