Karl Fredrik på Eklaholm sover lika ofta på hotell som hemma (i alla fall i år) och går ut och äter upp till fem gånger i veckan.
Det är tätt mellan hotellnätterna och restaurangbesöken för floristen, trädgårdsmästaren, författaren och tv-profilen Karl Fredrik på Eklaholm.
Vad är viktigt för dig när du bor så mycket på hotell?
– Jag väljer hotell som gör att man känner sig lite som hemma, där man kanske känner personalen lite.
I Stockholm blir det ofta Park eller Anglais.
Det ligger bra till, så kan jag träffa vänner på Sturehof.
Alla i personalen kunde ens namn.
Har du bott på något riktigt minnesvärt hotell?
– Vi bodde på Mandarin Oriental i Bangkok. Det var höjden av lyx.
Alla i personalen kunde ens namn. De lär sig det. Jag vet inte hur de gör, det är helt galet.
Går du ofta ut och äter?
– Vad kan det vara, några gånger i veckan i alla fall. Kanske fem?
Jag var nog den som drog in allra mest dricks.
Har du erfarenhet från branschen?
– Jag jobbade som servitör på helger och lov från jag var 15 år till 21. Det var många av mina kollegor som ville jobba med mig, för vi delade på dricksen och jag var nog den som drog in allra mest.
Hur gjorde du det?
– Det är viktigt att vara lyhörd. Man ska vara tillgänglig men inte påträngande. Oavsett vad man jobbar med – housekeeping, reception eller servering – så är det viktigt med en positiv inställning. Möter man gäster med ett leende får man det tillbaka.