Nyheter MATSVINN

Julia vill leva skräpfritt

Bloggaren och ­författaren Julia Degerth lever skräpfritt. Svårast är det med maten, berättar hon.

Publicerad 15 april 2019
Julia Degerth.

Hur kom du fram till det här?
– Klimathotet har alltid skrämt mig. Jag hörde om zero waste 2015 och ett halvår senare bestämde jag mig för att försöka leva skräpfritt.
Går det?
– Inte till 100 procent, det tror jag inte. Man vill till exempel vaccinera sig, och sprutorna måste kastas. Mat kan också vara svårt. I början försökte jag leva förpackningsfritt. Till slut åt jag nästan ingenting. Nu tillåter jag mig pappers- och kartongförpackningar som kan återvinnas. Men jag undviker plast, metall och glas. Jag får erkänna att jag kanske inte äter lika intressant som mina kompisar.

Skulle alla kunna leva som du?
– Det tror jag inte. Det beror på vilken livssituation man har. Det viktigaste är att minska avfallet, och det kan alla göra.
Om du blir bjuden på middag, funderar du över skräpet då?
– Nja, jag undviker till exempel inslaget godis och sugrör. Sådant som jag ser och kan välja bort. Men jag vill absolut inte vara den där störiga kompisen.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här