Om valberedningens förslag går igenom blir det första gången som en kock får möjligheten att leda LO. Hotellrevyn har pratat med Pim van Dorpel, HRF:s vice ordförande, om att han är nominerad till ny LO-ordförande.

– Det känns väldigt hedrande och omvälvande att bli valberedningens förslag till ny LO-ordförande, säger Pim van Dorpel när Hotellrevyn träffar honom.
Vad tänker du att du kan bidra med i LO:s ledning?
– Jag hoppas att jag kan bidra med samma som jag har bidragit till i Hotell- och restaurangfacket, att jag har en förmåga att få ihop det här laget och bli en tydlig röst för LO och arbetare i framtiden.
Vad tar du med dig från HRF?
– Det är otroligt mycket, men framför allt tar jag med mig utsatta arbetares, främst kvinnors, erfarenheter i en ganska tuff bransch.
Pim van Dorpel har själv en bakgrund som kock och började som lokal ombudsman i HRF 2009. Sedan 2014 är han förbundets vice ordförande.
Vad betyder det för HRF om du blir LO-ordförande?
– Som ordförande för LO företräder man alla förbund, men jag hoppas att HRF kan känna stolthet över att en kock för första gången får möjligheten att leda LO.