Hej Gäst INA LUNDSTRÖM

”Jag får ofta uppfostra folk”

La du ut prillan på tallriken? Räkna med en tillsägelse om du har Flashback Forever-stjärnan Ina Lundström som restaurangsällskap.

Publicerad 21 april 2023
”Jag får ofta uppfostra folk”
Foto: Nicke Johansson

Ina Lundström är komiker, program­ledare och journalist, aktuell med podden och showen Flashback Forever. Men Ina är också gammal krogjobbare, vilket hennes restaurangsällskap kan märka av.

Hur väljer du krog?
– Jag tycker om pubar och är en stammisperson som vill gå till samma ställe. Det är en särskild känsla att gå till ställen som andra är på ofta. När jag kommer tillbaka efter turnén är det första jag gör att gå hem, sedan till min pub.

Då är chansen stor att den som byggt baren själv gillar att sitta på pub och bryr sig.

Vad är viktigt för att du ska trivas?
– Jag kollar om det finns krokar vid bardisken. Då är chansen stor att den som byggt baren själv gillar att sitta på pub och bryr sig. Sedan tittar jag på om personalen har det bra. Enklaste sättet att se det är om folk jobbar kvar. Hög personalomsättning är inte trevligt vare sig för anställda eller gäster. Jag tycker också om när ägaren är närvarande på stället.

Någon lärdom från när du själv jobbade i bar och disk?
– Ja! Jag får ofta uppfostra folk, säga att den där snusen på tallriken är det en människa som får ta bort eller att det tar tid för att det är mycket folk. Jag tycker att alla som vill gå på krogen borde jobba där ett år, som att göra lumpen.

Vad är det första du gör på ett hotellrum?
– Packar upp i badrummet, lägger mina grejer på nattygsbordet, kollar var vattenkokaren är och ställer dit tepåsar. Det ska kännas lite som att komma hem till något efter en spelning.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här