Nyheter Arbetsmiljö
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Insats mot skador vid varuleveranser

Varuleveranser till restauranger är riskfyllt för de anställda som hanterar dem, konstaterar Arbetsmiljöverket. Verket inleder nu en granskning för att minska risken för belastningsskador i samband med leveranser.

Publicerad 20 juni 2013

Leveranser av ölfat, läskbackar och livsmedel är en förutsättning för att krogarna ska fungera. Men de innebär också risker för de anställda som tar emot dem, konstaterar Arbetsmiljöverket. På många restauranger tvingas personal eller leverantörer till tunga lyft eftersom trösklar, trottoarkanter och trappor gör det omöjligt att rulla vagnar hela vägen. För att minska risken för belastningsskador ska Arbetsmiljöverket i Mellansverige nu specialgranska arbetsplatser med många leveranser.
– Målet är att minska den tunga hanteringen. Så långt som möjligt ska man exempelvis kunna rulla varorna. Med vår insats vill vi få i gång arbetsgivarnas förebyggande arbete, för att på sikt kunna minska olyckor och belastningsproblem, säger Anneli Lundh, biträdande tillsynsdirektör på Arbetsmiljöverket.

Sammanlagt ska 150 arbetsplatser kontrolleras i Örebro-, Västmanlands-, Stockholms-, Uppsala-, Östergötlands-, Sörmlands- och Värmlands län. Det är främst restauranger och butiker, men även förskolor och skolor kan inspekteras.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här