Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hyresvärd kan få böta för dålig arbetsmiljö på krog

Trots Arbetsmiljöverkets krav har arbetsmiljön inte förbättrats på Rydbergs bar och matsal i Stockholm. Nu hotar verket krogens hyresvärd med 100 000 kronor i viten.

Publicerad 31 januari 2008

I november anmärkte Arbetsmiljöverket på en rad brister i arbetsmiljön på restaurang Rydbergs i Stockholm. Bland annat ansåg verket att de anställda riskerade att skadas i samband med leveranser till och från krogen.

Nu hotar Arbetsmiljöverket även restaurangens hyresvärd, Sveriges författarförbund, med viten. Verket förbjuder värden att fortsätta hyra ut lokalerna till krogen om problemen inte åtgärdas. Senast den 5 maj i år ska bristerna ha rättats till eller kontraktet ha sagts upp. Annars kan hyresvärden tvingas betala 100 000 kronor i viten.

Enligt Tom Risvall, arbetsmiljöinspektör i Stockholm, är det dock ganska sällan som hyresvärdar i slutändan döms att betala viten.
– Det är ovanligt att det går så långt. Vi vill ju inte att de ska betala vite, utan bara att bristerna rättas till. Det är ett sätt för oss att utöva påtryckningar.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.