Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF:s förbundsledning hade julavslutning för 90 000 kronor

Blaxsta gård.Medlemstapp och sparplaner till trots. När Hotell- och restaurangfackets förbundsstyrelse hade julavslutning på avtalslösa Blaxsta gård gick notan på över 90 000 kronor.

Publicerad 23 januari 2008

Hotell- och restaurangfacket har tappat medlemmar och måste spara för att klara ekonomin. Men när förbundets styrelse hade konferens och julavslutning i december gick notan från Blaxsta vingård utanför Flen på 90 842 kronor för 19 personer. Sjurätters avsmakningsmeny, vin och en övernattning stod för ungefär 77 000 kronor av notan.

Varför välja ett så dyrt ställe när HRF tappar medlemmar?
– Vi bokade det här i somras förra året och då var förbundet inte i samma läge. Då trodde vi att medlemstappet hade stannat av, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia.

Förstår du att det kan uppröra nu när förbundet ska spara?
– Ja, det förstår jag oerhört väl. Man kan tycka att det är väldigt mycket pengar.

I HRF:s representationspolicy står att en julmiddag inte bör kosta mer än 500 kronor per person. Middagen på Blaxsta gick på nästan 2 000 kronor per person.

Vad fanns det för skäl att gå ifrån representationspolicyn?
– Vi såg det inte bara som en middag utan en upplevelse, i stället för att äta och sedan kanske gå på teater. Vi såg det som en utbildningsdag.

Blaxsta har inte kollektivavtal eftersom det är ett familjeföretag, varför inte välja ett ställe med avtal och medlemmar?
– Jag har diskuterat vikten att ha avtal med Göran Amnegård som äger Blaxsta. Blaxsta gård är väldigt speciellt eftersom de producerar eget vin. Vi ville gärna gynna ett nytänkande småföretag.

Kan du i efterhand tycka att ni borde valt ett billigare ställe?
– Produktionsledamöterna i förbundsstyrelsen föreslog att vi borde backa för att det kostade för mycket. Ingen skugga ska falla på dem. Det var vi i AU som beslutade att det var för sent att avboka. I ljuset av det vi gör nu skulle vi inte inte göra om samma sak, säger Ella Niia.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här