Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF:s avtalskrav godkändes

Mer än 60 HRF-medlemmar samlades för avtalskonferens i Stockholm i dag. De ställde sig bakom förbundets förslag inför avtalsrörelsen 2010.

Publicerad 26 januari 2010
HRF:s avtalskrav godkändes
HRF:arna Gustaf Waerner och Ulrika Karlsson var aktiva på avtalskonferensen. Foto: Susanna Lundell

Mest diskussioner blev det inte helt oväntat kring motionerna som rörde ob, arbetskläder och löner. I slutet av dagen ställde sig avtalskonferensens deltagare bakom förbundets förslag.

– Hur många vågar kräva sin rätt enligt kollektivavtalet om de har en visstidsanställning, sade HRF:s förbundsordförande Ella Niia i sitt öppningstal där hon bland annat talade om vikten av fasta anställningar.

Under dagen hade deltagarna 150 motioner att ta ställning till. Höjd ob-ersättning, högre lön, arbetskläder betalade av arbetsgivaren och att potten borde försvinna var några frågor som diskuterades.

– Vi ska vara en medlemsnära organisation och medlemmarna vill ha ett högre ob. Ersättningen i dag är ett slag i ansiktet, sade Gustaf Waerner, liftvärd på Björklidens Fjällby.
Han fick medhåll av Ulrika Karlsson från kafé UH.
– Man får ofta höra att ob:t är för lågt när man är ute på arbetsplatser.

Dagen avslutades med att avtalskonferensen lämnade en rekommendation till förbundsstyrelsen om hur avtalskraven ska se ut. Ytterst är det sedan styrelsen som tar beslutet i frågan.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här