Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF tror på Löfven

Hotell- och restaurangfackets ordförande Ella Niia gläds över att det blir en socialdemokratiskt ledd regering, men oroas över Sverigedemokraternas 13 procent.

Publicerad 15 september 2014
HRF tror på Löfven
Stefan Löfven söker samförstånd, säger Ella Niia. Foto: Anders Löwdin

– Vi fick i uppdrag av kongressen att verka för en socialdemokratiskt ledd regering, och nu pekar det mesta på att det blir ett regeringsskifte, säger Ella Niia.

Men det finns smolk i glädjebägaren, i och med Sverigedemokraternas 13 procent, konstaterar hon.
– Jag har samtidigt svårt att tro att 13 procent är rasister. Nu måste vi försöka förstå varför så många har röstat på SD, och varför även Socialdemokraterna har tappat väljare till dem.

Regeringsbildningen kan bli en svår uppgift, konstaterar Ella Niia. Socialdemokraterna fick 31,2 procent av rösterna men kommer inte kunna bilda en majoritetsregering. Men Ella Niia känner ändå tillförsikt.
– Stefan Löfven är en skicklig förhandlare som söker samförstånd och inte konflikter, så det känns ändå väldigt bra. Vi måste också komma ihåg att 87 procent av Sveriges befolkning inte röstade på SD.

Pim van Dorpel har lett HRF:s valkampanj och ser fram emot ett regeringsskifte.
– Men självklart måste det fackliga arbetet fortsätta med samma styrka oavsett regering, säger Pim van Dorpel.

Årets satsning på en facklig valrörelse har drivits i sociala medier, genom direktutskick, annonsering, en kampanjsajt, samtal på arbetsplatser och telefonsamtal.
– Vi har lyckats bra med små medel. Men det är för tidigt att säga hur våra medlemmar har reagerat. Självklart vet vi att alla medlemmar inte röstat på Socialdemokraterna. Vi har inte sagt att någon måste rösta på S, men vi har varit tydliga med att vi tror att en socialdemokratiskt ledd regering skulle innebära en förbättring för våra medlemmar.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här