Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF satsar 37 miljoner på medlemsrekrytering

HRF satsar 37 miljoner kronor på medlemsrekrytering och på att behålla de medlemmar facket har. Samtidigt ska facket spara 15 miljoner.

Publicerad 16 april 2008

Hotell- och restaurangfackets förbundsstyrelse har beslutat att under en treårsperiod satsa 37 miljoner kronor på att värva fler medlemmar och behålla de som redan är med i HRF.

-Vi får ta av vårt kapital för att klara detta tuffa läge. Samtidigt måste vi i någon mån också anpassa kostym och organisation efter det stora medlemstappet, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia.

All verksamhet ska från och med nu vara inriktad på att öka medlemsantalet. Avdelningsstrukturen ska förändras. Förbundet satsar pengar på att utbilda medlemmar till medlemsrekryterare. Både förbundsstyrelsen och avdelningarnas ordförande ska få en facklig ledarutbildning.
En del av pengarna ska också gå till extra satsningar på avtalsrörelsen 2010 och riksdagsvalet samma år.

Förbundet hoppas att få in mer pengar genom regelbundna avgiftskontroller, så att medlemmarna betalar rätt avgift. Eventuellt kan medlemsavgifterna komma att höjas.

Men HRF måste också spara för att överleva som eget förbund. I dagsläget handlar det om att spara 15 miljoner.
Förbundet hoppas klara detta genom att effektivisera administrationen, sluta betala årsarvode till avdelningsstyrelserna och även minska fasta kostnader och antalet anställda.
I dagsläget är dock inga närmare detaljer kända.

– Men om vi är mer framgångsrika med att rekrytera medlemmar, så minskar behovet av besparingar i samma takt, säger Ella Niia.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här