Årets kock heter Markus Aujalay och jobbar på Restaurang Fredsgatan 12 i Stockholm. Han klarade bäst utmaningen att laga en modern restaurangrätt och en nordisk tolkning av cocktailmat.
»Vi har en vågad vinnare!« Så inledde juryn sin motivering.
De nordiska cocktailrätterna var ett greppvänligt umgänge med klassiska, nordiska förtecken.
Markus Aujalays restaurangrätt var stekt kycklingbröst och örtfärserad vinge i buljong med karljohanssvamp, kronärtskocka och citron.
Cocktailmaten bestod av fem rätter: Lättrökt röding med äpple, renkalvtartar, ädelost med kryddkokt päron, hummer med blomkålskräm och karljohan-tartlette.
Markus har många meriter på sin lista: Årets gröna kock, Årets viltkock och nu Årets kock. Han har ofta kallats kometen bland framgångsrika unga kockar. Nu är segersviten näst intill total.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.