Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF: Mats Hulths uttalande om att dricksen ska räknas in i lönen oförskämt

Det blev inget bud från Sveriges hotell- och restaurangföretagare SHR i går, trots att så utlovats. SHR:s vd Mats Hulth säger till Svenska Dagbladet att besöksnäringen har de högsta lönerna eftersom dricksen borde räknas in, något som HRF starkt bestrider.

Publicerad 18 april 2007

SHR utlovade bud i går uteblev. Däremot har Mats Hulth, vd för Sveriges hotell- och restaurangföretagare, uttalat sig i Svenska Dagbladet efter att Hotell-och restaurangfacket presenterat en rapport om de låga lönerna i branschen.

-Vi har de högsta lönerna. Tusentals personer har dricks som gör att de kommer upp i löner långt över en industriarbetare, säger Mats Hulth till tidningen.

Hotell- och restaurangfackets förbundsordförande Ella Niia är upprörd över Hulths uttalande.

-Det är direkt oförskämt att Mats Hulth börjar blanda in svarta pengar i diskussionerna om lön. Våra medlemmar måste ha en grundlön som de kan leva på. Sedan 1920-talet har det också funnits en överenskommelse mellan fackförbundet och arbetsgivarorganisationen att enbart behandla ordinarie löner i avtalsförhandlingarna, säger Ella Niia.

Under onsdagen fortsätter förhandlingarna mellan HRF och SHR.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här