Nyheter pensionsreformen

HRF: Högre pensionsålder kräver bättre arbetsmiljö

Nu är partierna överens: pensionsåldern ska höjas. Men för att hotell- och restauranganställda ska orka jobba längre krävs att arbetsmiljön blir bättre, säger HRF:s ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 14 december 2017
HRF: Högre pensionsålder kräver bättre arbetsmiljö
Från och med år 2020 höjs pensionsåldern stegvis. Fler måste jobba längre. Foto: Istockphoto, Pensionsmyndigheten

Att pensionsåldern ska höjas har varit klart länge, bland annat för att vi lever allt längre. I dag presenterar regeringen och allianspartierna sin överenskommelse om ett nytt pensionssystem.
Den största förändringen är att den lägsta åldern för att ta ut pension höjs. Det ska ske stegvis från år 2020.
När reformen är genomförd år 2026 är 64 den lägsta åldern för att ta ut allmän pension i stället för dagens 61 år. Samtidigt blir det tillåtet att jobba vidare fram till 69 för den som vill.

I dag är genomsnittsåldern för att gå i pension 64,5 år i Sverige. Samtidigt är det många med tunga och stressiga jobb som inte klarar att jobba till det som uppfattas som den vanliga pensionsåldern, 65 år.
Arbetare i LO-förbunden har en genomsnittlig pensionsålder på 63,8 år, visar statistik från SCB. Bland HRF:arna är den något lägre.
– Det är nödvändigt att göra ett omtag i systemet så människor har råd att gå i pension. Men det är också helt nödvändigt med insatser så att man kan orka jobba ett helt arbetsliv. Då krävs bättre arbetsmiljö och möjligheter till omställning. Här måste det till insatser från arbetsgivarna, säger Malin Ackholt, ordförande i Hotell- och restaurangfacket.

Pensionsöverenskommelsen

  • Alla riksdagspartier utom Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna har varit med och förhandlat om pensionerna. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) har lett förhandlingarna.
  • Överenskommelsen omfattar hela ålderspensionssystemet. Det vill säga inkomstpensionen, premiepensionen och garantipensionen.
  • Grundskyddet, bland annat garantipension och bostadstillägg, ska höjas för de pensionärer som har sämst ekonomi.
  • Premiepensionssystemet reformeras för att ge mer trygghet och högre framtida pensioner.
  • Arbetsmiljö- och utbildningsrelaterade åtgärder ska göra att människor inte slits ut på arbetsmarknaden.

Källor: TT, Arbetet, Regeringskansliet

En annan del som förändras är systemet för premiepensionerna. Där vill partierna strama upp så att oseriösa aktörer inte får möjlighet att lura till sig människors pensionspengar.
– På sikt kommer det att göra att det finns mer pengar i systemet. Det är absolut nödvändigt. Från vårt håll fortsätter vi förstås arbetet med avtalspensionerna, som är en oerhört viktig del i den samlade pensionsbiten, säger Malin Ackholt.

Nyheter

Sommartempo på Hotellrevyn

Nu växlar Hotellrevyn ner tempot några veckor, men vi är tillbaka igen i början av augusti med nya nyheter och reportage. Trevlig sommar alla läsare!

Publicerad 5 juli 2019 Kommentera
Sommartempo på Hotellrevyn
Redaktionen (ej i bild) samlar krafterna och är snart tillbaka. Foto: Istockphoto
Nyheter ARBETSMILJÖ

Allianceplus får kritik för arbetsmiljön

Kränkande särbehandling, stress och dålig ergonomi. Det kunde HRF se hos Allianceplus. Nu har bolaget drygt två månader på sig att identifiera, åtgärda och förebygga risker i arbetsmiljön.

Publicerad 5 juli 2019 Kommentera
Allianceplus får kritik för arbetsmiljön
Städföretaget Allianceplus. Foto: Hotellrevyn

Efter larm från Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud Alaettin Aycicek gjorde Arbetsmiljöverket i slutet av maj ett besök hos Allianceplus i Solna. Bolaget levererar städning, catering och andra tjänster till bland annat hotell. Arbetsmiljöverket påtalade en rad brister inom framför allt housekeeping på ett av hotellen. Nu har Allianceplus till den sista september på sig att upprätta riskbedömningar och handlingsplaner.

– När det gäller till exempel arbetsbelastningen tas ingen hänsyn till att olika rum tar olika lång tid att städa. Man ska klara tre rum per timme. Hinner man inte så städar man klart efter man stämplat ut. Många av våra medlemmar gör så för att de inte har permanent uppehållstillstånd och inte vågar riskera jobbet, säger Alaettin Aycicek.

Det är inget som Dalia Ramzi, vd på Allianceplus, känner igen.

– Det går helt emot våra regler och ramverk. Vi arbetar aktivt med hur vi säkerställer att våra medarbetare får rätt förutsättningar att göra ett bra arbete. Hinner man inte med det som förväntas av en på sin arbetsdag så ska detta alltid lyftas upp till chefen som sedan ansvarar för att se över arbetsfördelningen.

På Allianceplus hemsida kan man läsa att bolaget ”ingår partnerskap med kunder som är måna om kvalitet och om att skapa bästa möjliga arbetsmiljö för sina medarbetare”.

– Arbetsmiljön är ett väldigt viktigt fokusområde för oss. Vi har årligen utbildningar i arbetsmiljö och arbetsrätt för våra chefer. Eftersom majoriteten av våra medarbetare är ute och arbetar i våra kunders lokaler är det också extremt viktigt att vi har ett tätt samarbete med våra kunder när det gäller arbetsmiljö. Arbetsmiljöverket har begärt att få in en handlingsplan för både åtgärdande och förebyggande arbete senast den sista september och den arbetar vi med just nu, säger Dalia Ramzi.

Fokus KARRIÄR

Så vill HRF öka möjligheten att utvecklas

Besöksnäringen ses sällan som en bransch där man gör karriär. Det vill Hotell- och restaurangfacket ändra på.

Publicerad 1 juli 2019
Så vill HRF öka möjligheten att utvecklas
Källa: BFUF:s rapport »Karriär i besöksnäringen«

Det finns generellt få chefer i vår näring. I stället lägger man på våra medlemmar mycket ansvar, utan chefsbefogenheter. Och vi ställer ofta upp, säger Pim van Dorpel, HRF:s vice ordförande.

Snart lanseras Branschkoden, framtagen i samarbete mellan HRF och Visita, där man stärker gott arbetsgivarskap. En del i det är att se potentialen i de anställda. Det kan ge fler chans att utvecklas, tror Pim van Dorpel.

Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

En rapport från BFUF visar samtidigt att många prioriterar annat. Det kan vara längtan efter en rik fritid som gjort att man valt besöksnäringen, och de som ändå vill klättra byter sektor.

– Vi har ett glastak i kompetenstrappan kan man säga. Det är alldeles för lågt betalt även som chef. Många anser inte att det är värt att ta på sig extrauppgifter inom administration och ekonomi för den blygsamma löneökningen det innebär. Sedan har vi ett samhälle som inte är anpassat för vår näring. Alla kommuner tillhandahåller till exempel inte nattis, säger Pim van Dorpel.

Man får inte in nya kunskaper som kan leda till utvecklingSusanna Heldt Cassel

Susanna Heldt Cassel, en av forskarna bakom BFUF-rapporten, menar att branschens syn på utbildning skiljer sig från andra sektorer.

– Det är ganska tydligt att det inte är formell utbildning som räknas om man vill göra karriär i besöksnäringen. Det är på sätt och vis ett problem. Man får inte in nya kunskaper som kan leda till utveckling och innovationer.

Få chefsjobb

Andel som har ledande position/hög utbildning i olika sektorer.

  • Restaurang: 10 %
  • Handel: 10 %
  • Hotell: 11 %
  • Tillverkning/bygg: 15 %
  • Turism/resor: 24 %
  • Offentlig verksamhet: 51 %
  • Hälsa/sjukvård: 58 %

Källa: BFUF:s rapport »Karriär i besöksnäringen«

Pim van Dorpel anser också att det behövs en ny syn på utveckling och utbildning. Och det är framför allt arbetsgivarna som kan bli bättre på att visa vilka vägar man kan gå för att utvecklas inom branschen.

– De borde jobba mer agilt, med utveckling och utbildning hela livet. Och se till att det går att göra lönekarriär inom branschen. Man måste kunna få betalt för yrkesskicklighet. Som det är nu stannar löneutvecklingen vid 30. Där har arbetsgivarna haft ett kortsiktigt tänk som innebär att alla är utbytbara. Det tar tid att förändra, men det är på gång, säger Pim van Dorpel.

Fråga om jobbet.
76
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här