Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF har klarat börskrisen bra

Hotell- och restaurangfacket har klarat börsnedgången bra jämfört med många andra fackförbund.

Publicerad 4 oktober 2011

Flera fackförbund har fått se sina placeringar sjunka kraftigt i värde under den senaste oron på börsen. För Hotell- och restaurangfacket ser det dock bra ut. Den 3 oktober hade förbundet, räknat sedan årsskiftet, ett plus i sin värdeportfölj på nära 2 miljoner kronor trots att börsen under samma tid backat med cirka 25 procent. Att det gått så bra beror till stor del på att förbundet var förutseende och redan i somras sålde av aktiefonder till ett värde av 60 miljoner kronor, vilket gav en reavinst på cirka 10 miljoner.

– Styrelsen fattade redan före sommaren beslut som gjorde det möjligt för oss att agera snabbt när vi såg att börsen blev allt oroligare. Detta var verkligen framsynt. Utvecklingen på marknaden gick sedan så snabbt att många investerare nog inte hann med, säger Rolf Jerling, controller på HRF.

Förbundet har nu merparten av sina tillgångar i ränte- och företagsobligationer. Detta betyder att de är säkrade för fortsatt oro på börsen. Viktigt, inte minst med tanke på den kommande avtalsrörelsen och eventuella behov av att använda strejkkassan.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.