Planerna på ett måltidsmuseum i Grythyttan har kommit 200 000 kronor närmare verkligheten. Hotell- och restaurangfacket har bidragit med en fjärdedel av pengarna.
I mer än 20 år har det funnits planer på att bygga ett museum vid Måltidens hus i Grythyttan. Nu har Hotell- och restaurangfacket, arbetsgivarnas organisation SHR, Lantbrukarnas riksförbund och Hällefors kommun gett idén ett startkapital.
Men bidragsgivarna bidrar bara med pengar under förutsättning att staten är med och betalar notan.
En stiftelse har bildats, och dess viktigaste uppgift blir att få fram de miljoner som saknas. Hela muséet beräknas kosta 150 miljoner kronor och vara klart år 2017. Tanken är att museet ska vara en mötesplats för näringsliv, utbildning, forskning och folkbildning.
I styrelsen för stiftelsen sitter Erik Hofrén från Arbetets Museum, John Herrström från HRF, Pentti Supponen från Hällefors kommun, Leif Zetterberg från LRF, Mats Hulth från SHR och Leif Lewin från Måltidsakademien. Carl Jan Granqvist är projektledare.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.