Nyheter ekonomi

HRF går back utan vinster på börsen

Hotell- och restaurangfackets ekonomi är ansträngd. Medlemsavgifterna räcker inte för att klara verksamheten och förbundet är beroende av vinster från börsen och andra placeringar.

Publicerad 2 mars 2017
HRF går back utan vinster på börsen
Många fackförbund är beroende av aktier för att få verksamheten att gå runt. Foto: Mostphotos

För 2017 har Hotell- och restaurangfacket räknat med intäkter på strax under 135 miljoner kronor. Den största delen är medlemsavgifter, nära 109 miljoner. Men det räcker inte för att betala allt som facket gör. För att klara det måste man få in 40 miljoner i avkastning på pengar som förbundet har placerat, exempelvis på börsen. Det är dubbelt så mycket som i budgeten för 2016.
– Just nu har vi behov av pengar till mer verksamhet än vad vi får in i intäkter. Så har det varit under flera år, vi har varit tvungna att använda avkastningen från finanserna. På lång sikt är det inte bra, men det handlar inte om någon kris, säger Mikael Victor, HRF:s ekonomichef.

Att lägga en budget för en verksamhet som kräver 40 miljoner i vinster från finansiella placeringar är förstås inte något drömläge för ett fackförbund.
– 40 miljoner är mycket att budgetera på det här sättet. Just i dag ser det dock bra ut, och det är pengar vi kan hämta hem. Men på lång sikt är det sårbart, säger Mikael Victor.

HRF är inte ensamt bland fackförbunden att vara beroende av pengar från börsen och andra placeringar, visar en granskning som tidningen Arbetet har gjort. Kommunal, Unionen och Seko hör också till förbund som skulle gå med minus om de inte hade börsinkomster. Trots detta har HRF en bra likviditet. Det vill säga förmåga att betala räkningar, löner och andra kostnader på kort sikt. Det finns också gott om medel i konfliktfonden, något som är extra viktigt i avtalsrörelsetider.
– Den ligger intakt, de pengarna finns på banken och dem rör vi inte förrän det blir konflikt, säger Mikael Victor.

Konfliktfonden är på 220 miljoner och ingår i förbundets så kallade egna kapital på totalt omkring 300 miljoner kronor. Det är pengar som garanterar att förbundet kan ha en stabil verksamhet på lång sikt.
–  Vi är inte på något sätt hotade, vi kan ta stora konflikter för att få kollektivavtal flera år framåt om det skulle behövas. Så utifrån medlemmarnas perspektiv är det inte ett allvarligt läge. Men självklart försöker vi minimera kostnaderna och arbeta så kostnadseffektivt som det bara går, säger Pim van Dorpel, vice ordförande i HRF.

Både Pim van Dorpel och Mikael Victor är övertygade om att läget kommer att vända och bli bättre. Det viktigaste är att få fler medlemmar, något förbundet satsar mycket resurser på. Samtidigt ska man göra en genomgång av hela förbundets verksamhet och se om det finns saker som kan göras på ett mer kostnadseffektivt sätt. Resultatet ska redovisas för förbundsstyrelsen i slutet av mars.

Nyheter tävling

Pizza-SM avgjordes på branschmässa

Det var en hård kamp om finalplatserna i Pizza-SM som avgjordes på den stora branschmässan Gastro Nord i Älvsjö. En av de tävlande var Edi Velaj, kock på Scandic Anglais och Jamie's Italian i Stockholm.

Publicerad 26 april 2018 Kommentera
Pizza-SM avgjordes på branschmässa
Pizzabagaren och kocken Edi Velaj från Stockholm tävlade i Pizza-SM. Foto: Anna Hjorth

Kocken och HRF:aren Edi Velaj har jobbat med pizza och pasta i fem och ett halvt år. Men Pizza-SM var hans första officiella tävling.
– Vi tävlade på jobbet och jag vann med min pizza. Jag kallar den ”Il chef” och det betyder att det är kockens pizza.

Berätta om din pizza!
– Det är en speciell deg. Jag använder väldigt lite jäst, bara två gram per kilo vetemjöl. Den är kalljäst och får vila i kylskåpet i 72 timmar innan jag tar ut den. Då är den perfekt! Degen är viktig i pizzan, men här är det många som inte kan göra en äkta napolitansk pizzadeg.

Vad har du mer för ingredienser?
– Jag älskar italienska råvaror och smaker. Så jag har burrataost, havssalt, semitorkade körsbärstomater, krasse, svartpeppar och griskind på pizzan. Det smakar jättegott. Tyvärr blev min tävlingspizza lite bränd under, för jag har inte jobbat med den här ugnen tidigare.

Hur var det att tävla?
– Det var stressigt! Jag har inte tränat något särskilt, det har inte funnits tid till det för jag har jobbat. Det var annorlunda att tävla mot att jobba i det vanliga köket, för det är så mycket folk här. Men det var roligt.

Nu vann du inte – skulle du vilja tävla igen?
– Ja, jag vill försöka nästa år igen! Jag vet att många gillar min pizza. Den har funnits på menyn på Jamie’s i en månad som en specialpizza och det har gått jättebra.

Segrare i Pizza-SM blev Amir Bozaghian från Vezzo i Umeå.

Nyheter stämning

HRF stämmer i AD för utebliven ob

I ett och ett halvt år arbetade diskaren helg på Malmö-restaurangen, helt utan ob-ersättning. Nu stämmer HRF arbetsgivaren i Arbetsdomstolen.

Publicerad 26 april 2018 Kommentera
HRF stämmer i AD för utebliven ob
Diskaren jobbade varannan helg i ett och ett halvt år, utan att få ob-tillägg. Foto: Istockphoto

Under ett och ett halvt år arbetade HRF-medlemmen som städare och diskare på en restaurang i Malmö. I tjänsten ingick arbete varannan helg, men för detta fick diskaren aldrig någon ob-ersättning. När Hotell- och restaurangfacket uppmärksammande arbetsgivaren på detta menade denne att ob-ersättningen hade förhandlats bort.
– De menade att de hade någon form av arbetstidsförkortning i stället för ob. Men det fanns för det första inga dokument som visade på detta, och för det andra kan man inte göra så. Man kan helt enkelt inte ta bort ob-tillägget, säger Emil Bäckström, ansvarig ombudsman på HRF.

Medlemmen har även fått för lite semesterersättning, menar Hotell- och restaurangfacket. Facket stämmer nu därför arbetsgivaren i Arbetsdomstolen för både kollektivavtalsbrott och brott mot semesterlagen. Sammanlagt kräver facket nästan 11 000 kronor i uteblivet ob-tillägg och semesterersättning. Dessutom vill HRF att medlemmen och förbundet ska få vardera 100 000 kronor i skadestånd.

Nyheter förbundet

HRF testar nya grepp mot medlemstapp

Hotell- och restaurangfacket fortsätter att förlora medlemmar. Sedan årsskiftet har man minskat med över 800 personer. Nu provar förbundet nya grepp för att vända trenden.

Publicerad 25 april 2018 Kommentera
HRF testar nya grepp mot medlemstapp
När HRF fyller 100 år bjuder man nya medlemmar på den första 100-lappen i medlemsavgift. Foto: Mostphotos

I slutet av mars hade Hotell- och restaurangfacket 29 791 medlemmar. Det är ungefär 800 färre än i början av 2018. Tittar man längre bakåt i tiden så är minskningen ännu större. I början av 2016 hade HRF över 31 000 medlemmar. Men förbundet är inte i kris, säger Pim van Dorpel, vice ordförande.
– Nej, men det är synnerligen allvarligt. Vi är väldigt oroade över att vi fortsätter att backa. Vi håller på att analysera orsakerna till det nu. Sedan måste den nya förbundsstyrelsen ta tag i frågan direkt efter kongressen, säger han.

Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

En orsak till medlemstappet kan vara den snabba omsättningen av personal i branschen, menar Pim van Dorpel. Den avspeglas också i en snabb omsättning av medlemmar i facket. I mars registrerades till exempel 655 nya medlemmar. Samma månad valde 554 att gå ur och nära 200 togs bort eftersom de inte betalat avgiften.
– Många hinner knappt gå in i HRF innan de byter bransch och förbund. En annan orsak är högkonjunkturen. Det är extremt lätt att få jobb i branschen, så många tycker inte att de behöver tryggheten som medlemskapet innebär.

Men Pim van Dorpel tycker också att förbundet måste se på sin egen verksamhet med kritiska ögon. Han berättar bland annat att en medlemsundersökning är på gång.
– Vi måste fundera på om vi är tillräckligt attraktiva för dem som skulle kunna vara våra medlemmar. Vi har till exempel inte någon inkomstförsäkring, vilket konkurrerande förbund har. Kanske hade det sett annorlunda ut om vi också hade kunnat erbjuda det, säger han.

En del andra förbund har gratis medlemsavgift den första tiden. Nu ska Hotell- och restaurangfacket också testa det. I maj fyller förbundet 100 år och firar med att bjuda nya medlemmar på den 100-lapp som det annars kostar första månaden.
– Det blir en testballong för att se om det har någon effekt, särskilt när de nya ska börja betala som vanliga medlemmar. Men det är också ett sätt att uppmärksamma att vi fyller 100 år och en möjlighet att exponera våra frågor, säger Pim van Dorpel.

Fråga om jobbet.
134
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- & Restaurangbranschen.

Varje vecka. Direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.