Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF-debatt lockade tunga politiker

I dag höll Hotell- och restaurangfackets avdelning Stockholm-Gotland debatt om arbetsrätt och arbetsliv. På plats fanns tunga namn som Ylva Johansson (S), Ali Esbati (V) och Mehmet Kaplan (MP) samt företrädare för alla allianspartierna.

Publicerad 1 september 2014
HRF-debatt lockade tunga politiker
Fr. vänster: Ylva Johansson (S), Ali Esbati (V), Mehmet Kaplan (MP), Desirée Pethrus (KD), Christer Nylander (FP), Johan Hedin (C), Niklas Wykman (M) och moderator Behrang Miri. Foto: Lisa Castilla
inlinebild
Jenny Bengtsson, ordförande Stockholm-Gotland. Foto: Jann Lipka, HRF

Ämnet för debatten, som hölls under avdelningens förtroendemannadag, var ”Vad händer med arbetslivets villkor?”
– Visst har jobben debatterats under valrörelsen, men man har inte pratat särskilt mycket om Las, rätt till fasta jobb och arbetsmiljö. Vi hade en debatt tidigare i år med bara (S) och (V). Det var väldigt uppskattat av våra förtroendevalda, så nu med bara två veckor kvar till valet så frågade jag företrädare för alla demokratiska partier, säger Jenny Bengtsson, ordförande i avdelning Stockholm-Gotland och initiativtagare. 

På plats fanns Ylva Johansson (S), Mehmet Kaplan (MP), Ali Esbati (V), Desirée Pethreus (KD), Niklas Wykman (M), Christer Nylander (FP) och Johan  Hedin (C). Frågorna som diskuterades var bland annat arbetskraftsinvandring, a-kassan och arbetsmiljö. Socialdemokraternas Ylva Johansson anklagade regeringen för att ha skurit ner på Arbetsmiljöverkets resurser till en nivå där arbetsskadorna nu ökar.
– Människor betalar med sina egna kroppar för att ni inte har prioriterat arbetsmiljöarbetet, sade hon.

Alliansföreträdarna beskyllde å andra sidan S och V för att vilja försämra läget för ungdomar på arbetsmarknaden genom att återställa restaurangmomsen.
– På vänsterkanten försöker man naturligtvis tona ner restaurangmomsen eftersom man inte är ense, sade Niklas Wykman från Moderaterna. 

Sverigedemokraterna var inte inbjudna till debatten. Ett aktivt ställningstagande, säger Jenny Bengtsson. På grund av detta tv-sändes inte debatten på SVT.
– De ställde krav på att vi skulle bjuda in Sverigedemokraterna också. Vi drog det ett varv i avdelningsstyrelsen och svaret var ett klart nej, säger Jenny Bengtsson. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.