Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Näthatet ”ett hot mot demokratin”

HRF är ett av de LO-förbund som säger nej till sverigedemokrater på fackliga förtroendeuppdrag. HRF:aren Jenny Bengtsson har under sommaren fått ta emot näthat och hot när hon har debatterat frågan. -- De vill tysta den demokratiska rösten, säger Therese Guovelin, vice ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 6 augusti 2014
inlinebild
Jenny Bengtsson. Foto: Jann Lipka, HRF

Hotell- och restaurangfacket anser att det är oförenligt att vara sverigedemokrat och samtidigt ha fackliga förtroendeuppdrag, eftersom den som ska företräda fackets medlemmar måste ställa upp på den helt grundläggande principen om allas lika värde.
Det här har HRF:aren Jenny Bengtsson debatterat under sommaren. Hon är ordförande för Hotell- och restaurangfackets avdelning Stockholm-Gotland och har skrivit om ämnet på Twitter och i debattartiklar för Svenska Dagbladet.
Det har lett till att hon har fått ta emot ett tusental hatkommentarer och hot, bland annat om våldtäkt.
– Det mesta kom efter att jag hängdes ut på den rasistiska hatbloggen Avpixlat. Hoten och hatet har sett olika ut, men mycket går ut på att jag ska vara rädd hela tiden. För ett par dagar sedan fick jag ett meddelande från en som ”brukar se mig i mitt område” och som lade ut mitt namn och var jag bodde på Twitter. Andra hotar med våldtäkt eller att hantera mig och mina fackliga kollegor som man hanterade dem i Norge. De går väldigt nära inpå, säger Jenny Bengtsson.

Näthatet är ett hot mot demokratin, säger Therese Guovelin, vice ordförande för Hotell- och restaurangfacket.
– De vill både tysta den enskilda personen och kväsa det vi som fackförbund kämpar för: allas lika värde både på arbetsmarknaden och i samhället. Risken är att folk inte vågar stå upp för det de tror på och det gagnar dem som vill tysta den demokratiska rösten. Det bästa sättet att visa att det inte är okej är att rösta i valet till riksdag, kommun och landsting i höst.

Sedan ett par år tillbaka har Hotell- och restaurangfacket en policy för vad förbundet ska göra om medlemmar är ”aktiva antidemokrater eller rasister”.
– Vi vill vara tydliga med att alla som jobbar i branschen är välkomna som medlemmar hos oss. Vi frågar inte efter politisk tillhörighet och vi företräder alla våra medlemmar. Men om man som fackligt förtroendevald företräder sina kamrater på arbetsplatsen, då kan man inte samtidigt vara sverigedemokrat, säger Therese Guovelin.
Förbundet har en process för vad som gäller i sådana fall, men ingen medlem har hittills uteslutits med anledning av detta.

Jenny Bengtsson har polisanmält flera av de personer som skrivit om henne och publicerat bilder.
– Jag har fått anmäla både ofredande och hot. Jag anmälde också Avpixlat för förtal och upphovsrättsbrott förra veckan och ska nu polisanmäla en sverigedemokratisk riksdagsledamot, Thoralf Alfsson, för förtal. Han har skrivit i ett blogginlägg att jag sympatiserar med extremvänstern och att jag lämnar ut medlemsuppgifter på HRF-medlemmar.
Hon fortsätter att debattera frågan.
– Jag är otroligt stolt över vår fina organisation och jag vet att jag har hela Hotell- och restaurangfacket i ryggen och jag har fått jättemycket stöd från alla håll i arbetarrörelsen, och även från andra håll. Det strömmar in pepp och stöttning.

LO-gemensamt ställningstagande

HRF:s policy är baserad på ett ställningstagande som HRF och övriga förbund i LO-styrelsen gjorde 2010.

  1. En person som är medlem i en antidemokratisk organisation eller en organisation vars värderingar och ideologi står i tvärt kontrast med LO och dess förbund kan fortfarande vara medlem i facket. Facket sysslar inte med åsiktsregistrering.
  2. En person som däremot är aktiv och har en framstående ställning i en organisation som tydligt står för en annan ideologi och därmed arbetar mot andra mål än våra egna kan dock inte samtidigt vara medlem i ett LO-förbund. I det fallet föreligger skäl till uteslutning eller nekande till inträde.
  3. Att ha ett fackligt förtroendeuppdrag är inte förenligt vare sig med enbart medlemskap eller ett aktivt deltagande i en antidemokratisk organisation. Förbunden kan välja mellan att utesluta medlemmen eller att stänga av vederbörande från fackliga uppdrag.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Nyheter Permittering

Många företag vill permittera mer

Nyligen meddelade regeringen att möjligheten att korttidspermittera förlängs till den 30 juni. Hotell- och restaurangfacket, som hittills tecknat mer än 3 000 avtal om korttidspermittering, märker av företagarnas intresse.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
Många företag vill permittera mer
Den senaste veckan har HRF fått in hundratals listor från företag som vill permittera personal. Foto: Colourbox

När perioden att ansöka om korttidspermittering förlängdes ändrades också reglerna. Från och med den 29 mars kan företagare inte ansöka om ersättning i efterhand. Det här har lett till att många arbetsgivare nu kontaktar HRF.
Dessutom meddelade Folkhälsomyndigheten på torsdagen att restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till den 2 maj, vilket sannolikt inte dämpar intresset för att permittera personal.

– Vi har fått in hundratals permitteringslistor den senaste veckan, säger Per Persson, avtalssekreterare.

Permittering

Permitteringsgraden och löneavdraget finns i fyra nivåer:

  • 20 % permittering = 4 % lägre lön
  • 40 % permittering = 6 % lägre lön
  • 60 % permittering = 7,5 % lägre lön
  • 80 % permittering = 12 % lägre lön.

Arbetsgivare har möjlighet att justera permitteringsgraden för de anställda.
Men det är viktigt, säger Per Persson, att den som är permitterad kontrollerar att löneavdraget är rätt, så att man inte går miste om lön.

– Om man upptäcker felaktigheter ska man först prata med sin arbetsgivare. Om det inte hjälper ska man kontakta sin lokala HRF-avdelning, så får man hjälp.

Hej Gäst SVEN MELANDER

”Jag har mina stamställen”

Sven Melander gillar rejäla biffar på tallriken och långa skohorn på hotellrummet.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
”Jag har mina stamställen”
Sven Melander – journalist, skådespelare, youtuber och författare till kokboken Upp i vikt kvickt. Foto: Karin Törnblom/TT

Hur väljer du restaurang?
– Jag har mina stamställen. Jag är traditionell, äter gärna en ordentlig biff eller någon god fisk. Men ibland bjuder mina barn pappa på middag och då blir det lite annat.

Vad får dig att återvända till ett ställe?
– Bra personal. Det är jävla roligt om folk känner igen en. Numera blir jag igenkänd, men jag gick ju på krogen innan jag var någon slags offentlig person också. 

Något speciellt som du vill ska finnas på ditt hotellrum?
– Nja, det brukar ju finnas säng, någonstans att stuva in grejerna, ett litet skrivbord och tv. Men det jag uppskattar är långa skohorn. Det behöver man när man blir äldre.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här