Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hovrätten fällde friad krögare

För fem år sedan blev en man med iranskt ursprung stoppad i dörren på nattklubben Buddha Dining i Stockholm. Nu har Svea hovrätt fällt krögaren för diskriminering.

Publicerad 8 maj 2009

Det var visst diskriminering när vakterna på Stockholmskrogen Buddha Dining vägrade släppa in en man med iranskt ursprung. Det konstaterar Svea hovrätt i sin dom som kom i slutet av april. Hovrätten gör därmed en annan bedömning än vad Stockholms tingsrätt gjorde när fallet prövades där år 2007.

Själva händelsen inträffade redan i januari 2004. Ett sällskap på sex personer, bestående av både killar och tjejer, skulle då besöka numera nedlagda Buddha Dining. Tjejerna i sällskapet kom in utan problem medan killarna, som anlände kort efteråt, stoppades i dörren. Vakten menar att han fått indikationer på att männen ¨ställt till problem¨ på krogen tidigare och att han därför nekade dem inträde. Männen däremot menar att de aldrig tidigare besökt nattklubben.

Hovrätten skriver i sin dom att Buddha Dining inte kunnat bevisa att männen varit stökiga, onyktra, slarvigt klädda eller att det varit fullsatt på krogen. Därför anser rätten att det inte funnits något skäl att neka dem inträde.
Bolaget bakom krogen ska nu betala 15 000 kronor i skadestånd till en av männen, samt nästan 90 000 kronor i rättegångskostnader.

Läs mer…

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här