Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hotell kan få böta för stress och konflikter

Hög arbetsbelastning, konflikter och stress bland personalen ett hotell i Nässjö kan kosta ägarna hela 70 000 kronor i böter.

Publicerad 8 juli 2009

Redan våren 2007 anmärkte Arbetsmiljöverket på en rad brister i arbetsmiljön på Hotell Högland i Nässjö. Ett drygt halvår senare meddelade arbetsgivaren att problemen åtgärdats, och Arbetsmiljöverket avslutade ärendet.

Vid en uppföljande
inspektion i januari i år vittnade dock både fack och arbetsgivare om konflikter på arbetsplatsen. Inspektörerna gjorde därför en enkätundersökning bland hotellets chefer och anställda. Resultatet visade på problem med hög arbetsbelastning, dålig handledning och stress.

Arbetsmiljöverket kräver nu att hotellets ledning tar itu med problemen. Bland annat kräver verket att hotellets arbetsmiljöansvariga ska få kompetensutveckling och att hotellet ska anlita företagshälsovård för att få hjälp med det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Senast den 30 september ska bristerna vara åtgärdade. Annars riskerar hotellet att få betala sammanlagt 70 000 kronor i viten.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här