Nyheter VITE

Hotell kan få betala 150000 för brister i arbetsmiljön

Ett fristående hotell i Norrköping kan tvingas betala ett vite på 150 000 om de inte åtgärdar en rad brister i arbetsmiljön. Ett sorgebarn, kommenterar regionala skyddsombudet Lena Bengtsson Olsson.

Publicerad 26 mars 2024
Hotell kan få betala 150000 för brister i arbetsmiljön
Lena Bengtsson Olsson, HRF Öst, om arbetsplatsen som länge saknat riskbedömningar och rutiner för arbetsmiljöarbete. Foto: Mostphotos, Staffan Gustavsson

Hotellet fick redan 2022 krav på att åtgärda flera brister i arbetsmiljön.
Det gjordes inga riskbedömningar, det saknades arbetsmiljöansvariga och det fanns inte rutiner för det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Lena Bengtsson Olsson, ombudsman på HRF avdelning Öst och regionalt skyddsombud, känner väl till ärendet.

– Jag var där på en skyddsrond tillsammans med Arbetsmiljöverket i augusti 2022. Företaget fick krav på åtgärder som de skulle ha genomfört i oktober-november.  Sedan begärde de dispens och fick det till januari 2023.

Bristerna är kvar

Men när Lena Bengtsson Olsson på försommaren förra året kontaktade Arbetsmiljöverket fick hon höra att arbetsgivaren fortfarande inte kommit med något svar.

Nu har arbetsgivaren till slut återkommit om sina åtgärder, men Arbetsmiljöverket underkänner dem. De skriver i sitt vitesföreläggande: ”Efter att ha gått igenom ert svar är vår bedömning att samtliga brister helt eller delvis fortfarande kvarstår”.

De skriver också: ”Alla har rätt till bra arbetsmiljö. Vi bedömer att det finns brister i er arbetsmiljö, som kan leda till att någon blir sjuk eller skadar sig.”

Har varit ett sorgebarn

Om inte hotellet senast den 30 april uppfyller kraven som ställts måste de betala ett vite på 150 000 kronor.

Lena Bengtsson Olsson ser med förväntan fram emot vad som kommer att hända nu.
– Hotellet har varit ett sorgebarn hos oss. Vi har haft ärenden där till och från. Nu har de fått skarpa skrivningar så jag hoppas att något händer. Det är ett litet hotell som har växt, det har gått ganska bra för dem, så det är synd om det inte löser sig.

Här är några av bristerna:

  • Ingen skriftlig fördelning av uppgifterna i det systematiska arbetsmiljöarbetet.
  • Inga riskbedömningar eller handlingsplaner har gjorts.
  • Arbetsgivarens arbetsmiljöansvar sägs ha delegerats, något som inte är möjligt. Uppgifter kan delegeras, men inte ansvaret.
  • Ingen rutin för hur kränkande särbehandling ska hanteras.
  • Otillräcklig utbildning i belastningsergonomi.
  • Riskbedömning av kemiska riskkällor saknas. Arbetsgivaren säger att åtgärder ska vidtas men det är oklart när, hur och av vem.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här