Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Höga trösklar och frysrum utan larm kan kosta restaurang 100 000

Nästan ett år har gått utan att restaurangen har åtgärdat kraven från Arbetsmiljöverket. Det kan komma att kosta mycket mer än vad ombyggnationen skulle ha gjort.

Publicerad 16 januari 2009

Stekhuset Oxenstierna fick besök av Arbetsmiljöverket i mars förra året. Inspektörerna noterade flera saker som behövde åtgärdas. Men vid återbesöket i december var problemen kvar.

Det var för stor nivåskillnad mellan marken och dörren för varuleveranser, vilket gjorde det svårt att forsla in varorna på en vagn eller liknande. Även in till kyl- och frysrum var trösklarna i vägen så att personalen fick bära in varor i stället för att rulla. I frysrummet saknades nödlarm om någon skulle bli inlåst. Vid diskmaskinen saknades även den ventilation som krävs.

Om inte detta är åtgärdat innan den 1 mars väntar 100 000 i vite för företaget. Hyresvärden förbjuds också att hyra ut lokalen i nuvarande skick. Bryter värden mot detta kan det kosta 75 000 kronor i vite.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.