Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Här blev renoveringen rena natta

Försök vara med från början när arbetsplatsen bygger om. Det är rådet från Mathias Berntsen, husfruassistent och vaktmästare på hotell Selma Lagerlöf Spa i Sunne, där han också är HRF:s platsombud.

Publicerad 26 november 2012
Här blev renoveringen rena natta
Alla rummets lampor är tända. Trots det måste Mathias Berntsen låna fotografens diodstavlampa för att kunna läsa instruktionen till värdeskåpet. Foto: Öyvind Lund

Hotell Selma Lagerlöf Spa håller på att renovera. För några veckor sedan var en länga med 22 hotellrum färdig. Mathias Berntsen hade vägarna förbi och såg att det verkade vara väldigt mörkt inne i rummen.
– Jag tog kontakt med fastighetschefen och han höll med. Även fast vi ställde in sänglampor var det fortfarande väldigt mörkt. Och sedan när även gästerna klagade så fick jag kött på benen.
Företagets vd, arkitekten och representanter från Choice kom och inspekterade. Alla var ense om att det är för dåliga ljusförhållanden.
– Färgskalan gör att det inte finns något som reflekterar ljus och det finns för få lampor, säger Mathias.
Problemet ska åtgärdas, men det är inte helt enkelt. Det är nämligen för få eluttag, så först måste en elektriker gå igenom varje rum. Förutom de 22 färdiga rummen är det 13 till där renoveringen påbörjats.
– Som det är nu får vi städa så gott det går tills det blir bättring. Missar vi något ja, då missar vi det, säger Mathias Berntsen.
Han tycker att anställda vinner på att vara med redan när en renovering planeras.
– Involvera er så tidigt som möjligt. Det här gick ju alldeles för långt. Ställ frågor, gå in tidigt. Och kolla vilka möbler som ska in. Vi har fått skänkar som väger 40 kilo och det blir damm bakom. De är svåra att flytta på för en hotellstäderska som inte väger så mycket mer själv. Vi kanske kommer att få sätta någon slags hjul på dem.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här