Nyheter tävling

Hallå där, Jolanda Edvardsson

I helgen hölls Nordiska mästerskapen i servering och matlagning för unga. Servitrisen och HRF:aren Jolanda Edvardsson plockade hem silvermedaljen i sin gren.

Publicerad 30 april 2019
Hallå där, Jolanda Edvardsson
Båda svenska lagen tog silver i NM i helgen. Från vänster Rakel Wennemo och Albin Klasson som tävlade i kök, Jolanda Edvardsson och Evelina Fäldt som tävlade i servering.
Jolanda Edvardsson. Foto: Yrkeslandslaget

Grattis! Hur var tävlingen?
– Superkul, det var nog min bästa tävling någonsin. Allt gick så bra som det kunde gå, så där när man känner att man inte göra mer. Jag är en sådan person som aldrig är hundra procent nöjd, men här var det nära.

Hur var konkurrensen?
– Den var stenhård. Alla är superduktiga, man skickar ju de bästa i sitt land. Vi var väldigt jämna allihop. Då blir det extra roligt att tävla.

Fakta: Om tävlingen

Jolanda Edvardsson tävlade i servering tillsammans med Evelina Fäldt. I kök tävlade Albin Klasson och Rakel Wennemo. Båda lagen tog silver. I servering vann Danmark och Norge vann köks-tävlingen. Tävlingen är öppen för unga under 23 år, och anordnas av de nordiska ländernas olika branschorganisationer.

Det här var fjärde serveringstävlingen du gör. Blir du bättre och bättre?
– Det blir jag verkligen. Man lär sig och utvecklas med varje tävling. Jag har också blivit mycket bättre när det gäller tävlingsnerver, att hantera tävlingarna. Det är klart att jag blir nervös fortfarande, men jag har aldrig varit så lugn som jag är nu. Ju mer man tävlar, desto mer kan man fokusera på tävlingsmomenten.

Vad är nästa mål?
– Jag fick precis veta att jag ska tävla i NM för seniorer på Island i början av juni. Där kan man tävla om man är över 23 år gammal. Det ska bli jättekul. Sedan ska jag tävla i VM i Ryssland i augusti. Så nu blir det hårdträning, som vanligt.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här