Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Goda utsikter för bagare — sämre för städare

Arbetsförmedlingen tror att det närmaste året kommer att vara fortsatt tufft i hotell- och restaurangbranschen. Undantaget är konditorer, bagare och kockar, och då särskilt de med specialutbildning.

Publicerad 29 juni 2012

Trots den svajiga konjunkturen verkar de svenska hushållen så smått börja konsumera igen. Detta påverkar hotell- och restaurangbranschen positivt, och kommer att göra att arbetstillfällena i branschen ökar. Det förutspår Arbetsförmedlingen i sin prognos för det kommande året.
Men trots fler jobb i branschen väntas arbetslösheten vara fortsatt hög. Det gäller framförallt yrkesgrupper utan speciell utbildning, som städare och restaurangbiträden. För kockar, bagare och konditorer ser framtiden desto bättre ut. Arbetsförmedlingen tror att alla yrkesgrupperna, speciellt specialistutbildade, kommer att ha gott om jobb att välja på.   

På längre sikt tror Ams att läget kommer ljusna även för fler yrken. Detta beror på att många svenskar kommer att gå i pension inom fem till tio år.

Fakta: Branschyrken med störst och minst brist på sökande det närmaste året

Brist:

  • Kockar
  • Konditorer
  • Bagare


Överskott:

  • Städare
  • Vaktmästare
  • Köks- och restaurangbiträden

Källa: AMS ”Var finns jobben 2012 och första halvåret 2013?”

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här