Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Goda tider i branschen

Samtidigt som restaurangernas försäljningskurvor stadigt pekar uppåt, fortsätter konkurserna att minska.

Publicerad 5 maj 2011

Det är goda tider för branschen, visar ny statistik som presenterades i dag. Enligt Restaurangindex ökade restaurangernas försäljning med 6,5 procent i mars, jämfört med samma månad förra året. Mest ökade kaféer och personalrestauranger, med ökningar på 11,3 respektive 8,5 procent. Detta var den fjortonde månaden i rad som försäljningen ökade sedan Restaurangindex startade i januari 2010.

Även UC:s konkursstatistik bjöd på goda nyheter. Hittills i år har 146 hotell och restauranger gått omkull. Det är 28 stycken, eller 16 procent, färre än under samma tid förra året. I genomsnitt minskade de svenska företagskonkurserna med 7 procent under april.
– Allt färre företag går i konkurs i ett svenskt näringsliv som blomstrar. Det är särskilt glädjande när vi har rekordmånga verksamma företag på marknaden, och dessutom en hög andel nystartade företag, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här