Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Frivilligt rökförbud på Paris restauranger

Krogar och hotell i Paris ska bli rökfria, men på frivillighetens väg. Det hoppas Paris kommun, som har lanserat kampanjen »100 procent utan tobak«.

Publicerad 5 november 2004

I början av 1990-talet blev det lag på att alla franska barer och restauranger skulle ha en rökfri avdelning. Men regeln efterlevs dåligt. Av de cirka 12 000 hotell, barer och restauranger som finns i Paris är bara ett hundratal idag helt tobaksfria.

Kommunledningen anser att den passiva rökningen är ett allvarligt folkhälsoproblem. Nu erbjuds därför krogarna en gratis skylt, som ska sättas upp vid entrédörren för att locka gäster som vill slippa cigarettrök.
– Kampanjen är bra eftersom den försöker få oss att införa ett rökförbud frivilligt, säger Didier Chenet, ordförande i arbetsgivarorganisationen Synhorcat.
Han ska själv testa »100 procent utan tobak« på ett av sina fjorton matställen.

Löntagarorganisationerna i Frankrike har aldrig ställt något krav på att få slippa i en rökfri arbetsmiljö.
– Ämnet är svårt. Många av våra egna medlemmar är rökare. Vi anser att man i första hand ska försöka tillämpa den lag som redan existerar, säger James Bokongo hos fackförbundet CFDT.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här