Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Inga pengar till information om rökförbudet

Staten ger inga pengar till information om rökstoppet på krogarna, som börjar gälla nästa sommar. Regeringen anser inte att det behövs så därför finns inga pengar med i årets budget.

Publicerad 23 september 2004

Den 1 juni nästa år blir det förbjudet att röka på caféer, restauranger och alla serveringslokaler i Sverige.
Riksdagen beslutade om rökstoppet tidigare i år.
Men i årets budget, som presenterades i september, finns inga pengar till information om nyordningen. Och det väcker besvikelse hos alla anhängare av beslutet.

– Vi är besvikna, säger Margaretha Haglund på Folkhälsoinstitutet.
– Det blir ju era medlemmar, i facket, som får ta smällen om folk röker trots förbudet, säger Margaretha Haglund, som leder Folkhälsoinstitutets arbete mot tobak.
Hon anser att både krögare och anställda behöver utbildning om den nya lagen och handledning om hur de ska agera om folk ändå röker. Dessutom behövs det en bred information till allmänheten.

– Det här informationsansvaret kan vi inte lägga enbart på krogägarna och facket.
Om samhället inte informerar om den nya lagen så är risken stor att tobaksindustrin i stället gör det.
– De lurar på folk snus i stället.
Risken är också stor att det blir ett slappt införande, att folk inte tar rökförbundet riktigt på allvar.

Även tidigare har staten varit dålig på information om nya lagar kring tobaksfrågor.
När 18-årsgränsen infördes för försäljning förekom inga särskilda informationsinsatser. Tobaksindustrin satte upp skyltar om 18-årsgränsen. Inget satsades på utbildning och motivation.

– Den lagen efterlevs inte särskilt bra. Många ungdomar kan köpa tobak trots förbundet, säger Margaretha Haglund.
Samma sak gäller rökförbundet på skolgårdar. De flesta känner inte till det och det röks på skolgårdarna, trots förbundet.

– Risken är stor att det blir släpphänt från början, säger Margaretha Haglund. Man skapar också en ambivalent inställning till lagarna hos allmänheten. De kan tro att det inte är så noga.
Kommunerna kommer att ha ansvaret för att övervaka rökförbudet. Men de kan inte ha inspektörer på varje krog.
– Det är bättre att satsa på motivation än på inspektion. Det är en engångsinsats som behövs och det är en bra investering, säger Margaretha Haglund.

Regeringen anser inte att det behövs några särskilda informationspengar.
– Det finns ett starkt stöd bland befolkningen för rökstoppet och det kommer att informeras av andra, säger Kicki Mäler, som är pressekreterare hos folkhälsominister Morgan Johansson.
Därför har regeringen inte ansett att det behövs några statliga informationspengar kring rökförbundet på krogen.
I Norge resonerade man annorlunda och satsade 10 miljoner på information inför rökförbudet.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter RESTRIKTIONER

”Nu har vi en stol per bord”

Max en gäst per bord gäller nu för serveringsställen på handelsplatser. Seija Andersson Ter-Borchs arbetsplats, restaurangen på Ikea Haparanda, är en av dem som påverkas av de nya restriktionerna.

Publicerad 5 mars 2021 Kommentera
”Nu har vi en stol per bord”
Seija Andersson Ter-Borch jobbar på Ikea Haparandas restaurang, som berörs av de nya restriktionerna. Foto: Nina Sandell/Mostphotos, Tomas Bergman
Seija Andersson Ter-Borch.

Vilka förändringar har ni gjort efter de senaste restriktionerna?
– Vi har tagit bort alla sittplatser i bistron vid utgången. Inne i restaurangen har vi nu en stol per bord, så det är 85 sittplatser i stället för 230 som det blev när vi glesade ut förra gången. Det är en märkbar skillnad. Jag hade inte varit så glad om jag var kund, men samtidigt är det bara att gilla läget.

Sköter kunderna sig?
– De duktiga sätter sig vid varsitt bord även om de kommer in tillsammans. Andra flyttar på stolarna. Vi kan bara informera om vad som gäller, våra besökare har ett eget ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också.

Något som har ändrats gällande maten?
– Vi tillagar halvbleck till lunchen, för att det inte ska bli svinn. Folk kan någon gång få vänta lite medan vi steker på nytt. Men det här är ju Norrland så de klarar att vänta. Menyn är annars samma, köttbullar och kyckling går bäst.

Hur mycket kunder har ni?
– Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också. Så det är ganska lugnt. Men sakteligen kommer folk mer och mer, det är inte som i början. Jag tror att de helt enkelt är less på att vara hemma. Det ska bli spännande att se hur det är på lördag, då brukar det vara lite mer folk.

Ingår i temat: Coronakrisen 117 artiklar

Alla artiklar i temat (114 till)
Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här