Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Framröstat ombud får inte åka på kongress

Magnus Ask fick flest röster i valet av kongressombud i Stockholm. Men han får inte åka till kongressen i maj. Orsaken är trassel med medlemskapet.

Publicerad 4 april 2003

Magnus Ask, 26 år fick 614 röster vid kongressombudsvalet i Stockholm. Det var flest av alla. Magnus har arbetat som receptionist på flera olika Scandichotell, engagerade sig i fackföreningen och blev uppmanad att ställa upp som kongressombud.

Men när valet var klart hade Magnus jobb på Scandic tagit slut och han vikarierade i hemtjänsten. Han planerade att byta fackförbund till Kommunal men stoppade det när han fick höra att så många röstat på honom.
– Har jag sagt till folk att jag ställer upp som kongressombud och har jag fått flest röster så ska jag givetvis åka till kongressen.
Magnus ringde till HRF:s medlemsregister för att stoppa övergången.
– Jag fick tillbaka mitt övergångsbevis och jag blev medlem igen.
Allt såg ut att ordna sig.

Men en dag fick han ett samtal från HRF med beskedet att han inte fick bli kongressombud. Dagen innan hade facket haft möte. Den dagen var Magnus inte medlem, förklarade kassören.
– Men nästa dag, på måndagen, var jag medlem igen, säger Magnus.

Är du besviken?
– Ja, jag ställde upp för att jag ville vara med.
Det blev en kort karriär i facket för dig.
– Ja, kort och med mycket jobb.
Du arbetar fortfarande extra på hotell. Var är du medlem nu?
– Jag blev arg och gick över till Kommunal igen. Jag kommer att arbeta vidare med facket. Men den energi jag har kommer jag att lägga ner i Kommunal.
På HRF:s Stockholmsavdelning är kassören Tomas Pettersson också arg – på Hotellrevyn.
– Du borde inte ha skrivit om kongressombudsvalet innan valresultatet var fastställt av avdelningen. Han var inte medlem när vi fattade beslutet, säger Tomas Pettersson.
I stället för Magnus Ask blir nu Reine Meyer Strömberg kongressombud, hon blev förste suppleant i valet och fick 446 röster.

Tidigare artikel:
Anställd i hemtjänsten vann kongressval. Läs artikeln här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här