Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Formule1-hotell blir ankomstboenden

Fyra av anläggningarna inom hotellkedjan Formule1 byter ägare och inriktning. Från hotell till ankomstboenden för nyanlända asylsökande.

Publicerad 10 december 2012

Företaget Norse Hotels har sålt sina Formule1-hotell i Stockholm, Malmö, Jönköping och Göteborg. I mitten av november blev hotellen ankomst­boenden för nyanlända asylsökande. Ankomstboende är det allra första boende som väntar i Sverige, innan de asyl­sökande efter några dagar slussas vidare till förläggningar eller lägenheter runt om i landet.

Hotellens nya ägare är ett nybildat bolag – Centria Hospitality management – som har tecknat avtal med Migrationsverket. Bakom Centria finns en företagare från Linköping som äger ett 20-tal företag, främst inom fastighetsbranschen.

Hotell- och restaurangfacket har förhandlat med både den nya och den gamla ägaren angående de anställda, cirka 30 personer. Allt är inte helt färdigt, men HRF anser att förändringen ska hanteras som en övergång av verksamhet. I så fall betyder det att de anställda har rätt att behålla jobben och att samma kollektivavtal och villkor ska gälla i ett år till. Sedan blir det fråga om vilket kollektivavtal – och alltså vilket fackförbund – som är berört. Här är frågetecknen fler, konstaterar HRF:s ombudsman Chaker Nassar.
– Det logiska borde vara att det är HRF:s område, men jag vet faktiskt inte i nuläget vad som gäller inom LO.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.