Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Förlikning för Piccolo Mondo

Tre före detta anställda på restaurangen Piccolo Mondo i Malmö stämde sin arbetsgivare för att ha gett dem sparken utan grund. I veckan skulle de ha mötts i Arbetsdomstolen, men det blev förlikning i stället för förhandling.

Publicerad 15 juni 2007

De tre kvinnorna anklagade restaurangägaren för att ha avskedat dem efter ett gräl på krogen sommaren 2005. Ägaren menade i stället att de tre sagt upp sig själva. Hotell- och restaurangfacket stämde arbetsgivaren i Arbetsdomsolen, och krävde skadestånd för uteblivna löner och ersättningar.

I veckan skulle partnerna ha mötts i domstolen. Men i stället blev det alltså en förlikning, där restaurangägaren gick med på att betala en del av vad de anställda krävt. Det berättar Susanne Blom som är ombudsman på HRF i Skåne.
– Förlikningen innebar ett mindre belopp till Handels medlem som var provanställd. Lite högre belopp till vår medlem med kort anställningstid och ett ännu högre belopp till vår medlem som hade lång anställningstid i företaget.

Två av kvinnorna har också tidigare polisanmält krögaren för sexuella trakasserier. Enligt dem ska han vid flera tillfällen ha kommit med grova sexuella förslag och gjort närmanden. Polisutredningen lades dock ner i brist på bevis.

Piccolo Mondos ägare har även kallats till Arbetsdomstolen tidigare. Då stämde HRF krögaren för att han vägrat lämna ut anställningsbevis för sina anställda.

Läs mer här:
Tafs och felaktiga avskedanden i AD. Läs här>>
Avskedade stämmer Piccolo Mondo. Läs här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här